”…Jag kom hem en gång och alla möblerna var upp och ner. Han sa att det var senaste modet från Paris…”
» » » ”…Jag kom hem en gång och alla möblerna var upp och ner. Han sa att det var senaste modet från Paris…”

”…Jag kom hem en gång och alla möblerna var upp och ner. Han sa att det var senaste modet från Paris…”

Han växte upp med en pappa som var bipolär. Nu använder Hasse Brontén sin pappas psykiska

hassesjukdom i pjäsen Bipopulär. På lördag kommer han till Borås.

– Det är framförallt en humorföreställning, jag lyckas få in humor. Den röda tråden är min farsa, men jag kollar också mycket på alla oss som inte har någon diagnos än – vad har vi för fel på oss, säger Hasse Brontén.

Hasse Brontén växte upp med en pappa som var psykisk sjuk, hans pappa var bipolär.

– Jag kom hem en gång och alla möblerna var upp och ner. Han sa att det var senaste modet från Paris, men jag förstod att det inte kunde vara så.

– Min försvarsmekanism blev humorn, redan när jag var liten. Jag tror inte jag hade jobbat som komiker idag om han inte hade varit bipolär. Jag har varit skraj för att jag, mina bröder eller min dotter ska bli sjuk, säger Hasse Brontén.

Fler komiker än Hasse Brontén har valt att använda något svårt i sina pjäser. Måns Möller har pratat om sin son med autism, Mårten Andersson har gjort komik av sin ångest. Och nu alltså Hasse Brontén om psykisk ohälsa.

– Vi har nog blivit bättre på att prata om psykisk ohälsa. Lite som den gråtande clownen. Jag väljer att berätta om min pappa som var psykisk sjuk, han var bipolär. Det var bitvis väldigt jobbigt. Det hände en del knäppa saker när han hade sina skov och när han var manisk, säger Hasse Brontén.

På lördag kommer Hasse Brontén med sin pjäs Bipopulär till Sagateatern i Borås.
Källa: P4 Sjuhärad